dimecres, 14 de desembre del 2011

FELICITACIÓ DE NADAL (PER ALS QUI VOLGUIN): VIURE AMB JOIA I LA CARA CONTENTA

(Un desig i una felicitació cristiana del Nadal per als que vulguin)


Sha dit, amb més o menys encert, que « tot el que és bo o és pecat o engreixa » com qui vulgui dir que tot el que és bo i agradable a lhome, no li vagi bé i no sigui tampoc agradable al seu Déu. Estaríem trempats i ben arranjats.

És veritat que les coses recurrents de les quals sempre es parla a lesglésia, són el pecat, el càstig, el sofriment, la mort, la condemna eterna i lúnica cosa venturosa que sens permetria és esperar la felicitat eterna. Malament. La gent es cansaria desperar una felicitat que no arriba mai i triaria la que és més a labast i pròxima. Hauríem estat més hereus del judaisme que del nou testament?


Jesús ofereix una felicitat per ara mateix i també escatològica, tot a lhora. Les dues juntes, no una sola.  En la mentalitat de Jesús el temps del dejuni i de la tristor ha passat.
Al regne de Déu és com un festí, un  gran banquet on hi entra tothom, la gent dels camins. els pobres i els malvistos d'avui
Benaurats els pobres, els qui sofreixen, els que ploren... i tots els que no sespera que ho siguin.

A Déu li agrada que els seus fills siguin feliços i visquin una vida abundant. No li agraden ni la malaltia, ni la mort ni la pobresa, ni les llàgrimes per a cap dels seus. Vol que ens comuniquem, els uns als altres, la felicitat i el benestar. La felicitat és la gran tasca dels cristians, començant per un mateix que ha de sentir-se feliç i saber renunciar a coses que li agraden però que molesten els altres. Posar al mig el que agrada als nosres veïns.

El gran projecte cristià en  el món  hauria de ser viure pendent dels altres i fer que siguin feliços, crear bon ambient i fer somriure tothom.

Aquest era el talant i el posat de Jesús, si observam la seva relació amb la gran turba de pobrissons que trobava en els poblets de Galilea. Que hi vegin, que sentin, que estiguin bons, que mengin  tots, que laigua es convertesqui en vi a la festa de noces,..

Un bell somni al que no podem renunciar. Que els creients siguin arreu un fermant de felicitat, de bona entesa, de concòrdia i de cares alegres.

Els problemes sempre hi seran, ja els tenien Pere i Pau però Jesús és un ferment de salvació i dalliberament per a tothom.Que així sigui en aquest Nadal i sempre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada